RESIDENTIAL

Morya House

Jaipur, Rajasthan

SHARE PROJECT
  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

This is one of the two mirrored units designed for two brothers, that share a wall and hence the courtyard doubles up, creating a larger hang out space for the two brothers’ families. This contemporary residence is designed for a long- narrow plot of 20’x68’. Open only towards the narrow front, a small open backyard allows light and air into the house. A small courtyard is introduced in the centre of the house to maximise the ventilation and light in the core. The first floor is set back towards the front of the house to create a double-height space for the living room and connect the two levels. This three-bedroom unit is spacious yet compact with clean lines defining its modern interiors while letting in ample daylight and being naturally ventilated.

© Ri-architects, All Rights Reserved